Contoh karangan matematik dan saya

Pekerjaanku tidak mengira masa dan hari. Hasil teknologi dan sains menjadikan wujudnya pelbagai peralatan yang menjadikan manusia lebih baik kehidupannya. Rancangan-rancangan pelajaran seperti TV Pendidikan amat berguna kepada pelajar.

Contoh-contoh Karangan Sekolah Rendah

Tambahan pula, ibu bapa harus meluangkan masa untuk menemani anak-anak dan memahami masalah mereka di samping berusaha menyelesaikannya. Anak-anak sepatutnya memuliakan dan menjaga maruah diri dan keluarga dengan tidak melibatkan diri dalam kegiatan yang tidak sihat seperti vandalisme, lumba haram, menagih dadah dan sebagainya.

Saya ingin kawasan rumah yang sangat besar.

CONTOH KARANGAN UPSR- RUMAH IMPIAN SAYA

Aku sentiasa dihormati orang awam. Selain itu, televisyen juga memberi pengetahuan kepada penonton terutamanya kepada para pelajar. Hobi saya ialah membaca mengulangkaji buku.

74 contoh karangan UPSR Bahasa Melayu Penulisan

Televisyen menyiarkan laporan-laporan berita. Kegiatan kokurikulum merangkumi persatuan,kelab, permainan dan sukan. Saya selalu meminjam buku dari perpustakaan. Saya dapat mempelajari istilah-istilah baru. Beliau seorang guru yang bertanggungjawab. Institusi keluarga boleh diibaratkan sebuah bangunan yang terdiri daripada berjuta-juta batu-bata.

Setibanya di pulau itu, kami melihat beberapa ekor burung helang sedang terbang tinggi di udara. Ahad, 9 Julai 5. Kami menangkap ikan yang besar.

Dia melihat saya selama satu jam.

Contoh Karangan – Keluarga Impian Saya

Kami sekeluarga berbual-bual sebelum saya terlelap. Aku dilahirkan dalam keluarga polis. Akhirnya aku dibuang ke tempat perlupusan sampah. Ibu bapa hendaklah mengambil berat terhadap anak-anak mereka.

Kini, setiap rumah ada televisyen. Ayah saya ingin menanam pokok mangga, pokok rambutan dan lain — lain. Situasi ini dapat menarik minat pelancong untuk datang ke Malaysia. Di puncak gunung itu, kami naik sebuah jambatan gantung.

Saya belajar dalam tahun empat. Kerajaan sentiasa memberikan galakan bagi pengusaha pelancongan menjalankan aktiviti yang berkaitan supaya kebersihan dan keindahan pantai ini terus terpelihara dan seterusnya dapat menarik pelancong untuk terus mengunjungi pantai-pantai tersebut.

Anak diibaratkan sebagai sehelai kain putih, ibu bapalah yang akan mencorakkannya sama ada seindah warna pelangi atau semalap masa depannya. Ringkasnya, keadaan kebudayaan yang pelbagai telah menjadi daya penarik kepada pelancong.

Iklan menolong melariskan jualan barang. Kami melihat pemandangan indah sewaktu menaiki kereta kabel itu. Kalau dahulu manusia terpaksa bekerja keras untuk melakukan sesuatu kini sudah berubah.Kawan baik saya, Joe dan tiga orang murid yang lain pula mengelap tingkap.

Selain itu, ada murid yang diberi kerja memberikan longkang dan ada pula yang bertugas menanam pokok bunga. Saya berasa sanguat gembira kerana dapat menyumbangkan tenaga kepada sekolah saya.

Berdasarkan contoh-contoh di atas, jelaslah bahawa menonton televisyen mendatangkan kesan yang baik dan bukan yang sebaliknya.

Semak Contoh Karangan UPSR Terbaik untuk Bahasa Melayu

Sebelum mengundur diri, sekali lagi saya tegaskan pendirian kami membangkang tajuk di atas. Contoh-contoh karangan Bahasa Melayu: 1. Hobi Saya Hobi merupakan aktiviti yang dilakukan pada waktu lapang. Setiap orang ada hobi. Hobi saya ialah membaca mengulangkaji buku. Koleksi Karangan Bahasa Melayu Kesan Pemanasan Global Keluarga Impian Saya Usaha Meningkatkan Semangat Patriotik Dikalangan Contoh Karangan - Peranan Ibu Bapa PERANAN IBU BAPA DALAM MEMBERIKAN SOKONGAN DAN DORONGAN KEPADA ANAK-ANAK DEMI MEMASTIKAN KECEMERLANGAN AKADEMIK ANAK-ANAK.

Saya bercita-cita untuk menjadi seorang guru matematik apabila dewasa nanti. Oleh itu, saya mesti belajar dengan rajin. Saya berharap kejayaan saya dapat membanggakan ibu dan bapa saya.

Contoh-contoh karangan yang ditunjukkan kepada murid boleh merangsang pemikiran murid untuk mencari idea dan isi ketika membuat karangan. Tambahan pula, jika murid ada menghafal beberapa karangan, tiba-tiba menjadi rezeki murid di mana isi karangan yang dihafal tersebut boleh digunakan untuk murid menjawab soalan karangan.

Download
Contoh karangan matematik dan saya
Rated 5/5 based on 44 review